Papírból.hu

Kategóriák

Papírdoboz típusa

Papírdoboz

A papírdoboz vagy kartondoboz alkalmazása különféle termékek, ajándékok, irodai eszközök, tárolására megoldást jelenthet. Mivel az alapanyaga hullámkarton, és újra hasznosítható, ezért környezetkímélőbb a papírdoboz, mint a műanyag társa. Ugyanakkor megfelelően tartós, ezért hosszú távú használatra is alkalmazható.

Egyszerűen és gyorsan személyre szabható a kartondoboz felülete nyomtatással, így ha unalmassá vált a minta, könnyedén lecserélhető egy divatosabb darabra, valamint ha elhasználódik, a papírdoboz nem kell aggódnunk a tárolása miatt. Az elnyűtt dobozok könnyen és olcsón pótolhatóak.

Egyedi grafikájával tervezze meg papírdobozát igazítsa méretre és rendelje meg, a többit pedig bízza ránk!

A papírdoboz fóliás és fólia nélküli kivitelben is elérhető. Készítsen egyedi grafikával ellátott csomagolást, hogy a termékeit is könnyebben vigyék a vásárlók.

 

Papírdoboz vagy kartondoboz

Az eladhatóságát jelentősen növeli egy termék sajátosságait kiemelő, egyedi tervezésű papírdoboz. Ha a termékéhez nem szeretné, hogy hozzáérjenek a papírdoboz kinyitása előtt, úgy célszerű a beragasztott fóliás verziót választani.

A papirbol.hu sokéves tapasztalattal rendelkezik papírdoboz vagy más néven kartondoboz gyártásával. A papír sérülékenysége közismert, de a mai modern dobozok, a gyártás során használt gyártási és tervezési technológiának köszönhetően erősek is lehetnek és megfelelnek papírdobozok elvárásainak.

 

Papírdoboz készítés

Számos papírdoboz készítő gép közül emelhető ki például a tégelystanc gép, mely a különböző méretű és típusú papírdobozok gyártását is lehetővé teszi, vagy a hengerstanc gépet, mellyel szintén kiváló dobozokat lehet készíteni. Manapság az innovatív, megújuló cégek AutoCad segítségével tervezik meg a papírdobozt, mely nagymértékben megalapozza a papírdoboz gyártás folyamatát. 

 

A papírdoboz gyártás

A legfőbb munkafolyamat az úgynevezett stancolás. A stancolás egy speciális szerszámmal történő vágási munkafolyamatot jelent. A hajtásai mentén bígeléssel, vagy kivágással hoznak létre ablakokat. A gyártás során történő utolsó folyamat a ragasztás, illetve a doboz előkészítésé a csomagoláshoz. A doboz tárolását lapra szerelve oldják meg, helykihasználás véget.

 

Miért is jó a papírdoboz - kartondoboz?

 • a doboz alján és tetején valamint középen záródnak a szárnyak, így nem lapolódnak át
 • több féle módon oldható meg a zárása: ragasztószalag, ragasztó, pántolás, tűzés
 • Elhasználódásig használható
 • Bizonyos súlyig megfelelően használható
 • Több féle formában és méretben is elkészíthető
 • Felülete könnyen módosítható, címkézhető, írható, nyomtatható

 

Papírdoboz felhasználhatósága

A papírdobozt használhatjuk élelmiszerek, sütemények, játékok, ajándékok szelektív hulladékokhoz, szappan dobozok stb.. termékek csomagolásaként is. Azonban még számtalan lehetőségre használhatjuk a papírdobozokat csomagolásként.

Mint például használhatjuk költözéseknél, termékek szállításánál. Előnyös, hiszen egyszerre több mindent, belepakolhatunk, gyorsan egyetlen dobozba ráadásul strapabíró is valamint könnyen lezárható és vihető.

Papírdoboz, mint tároló eszköz, előnye, hogy a termékek kevésbé porozódnak vagy sérülnek. Akták tárolására remek eszköz, címkézhető és egyedi grafikával is ellátható, hogy a későbbiekben egy rendszerezés során könnyebben fellelhetőek legyenek az iratok.

A papírdoboz, mint csomagoló eszköz: A védelem érdekében, a csomagoló anyag vastagságára érdemes odafigyelni, valamint a távolságra a csomag és a termék között. Az üresen hagyott tereket pedig ajánlott térkitöltő anyaggal kibélelni, például újságpapírral vagy légpárnás fóliával. Végül a dobozt erős fajta ragasztóval vagy ragasztószalaggal lezárni.

 Néhány gyakorlati példa papírdoboz felhasználására:

 • költözéshez
 • tárolás
 • szállítás
 • csomagolás
 • irodai asztalra
 • irattartó doboz
 • torta doboz
 • borosüveg doboz
 • külön tetős doboz
 • em doboz
 • postai csomagoló doboz
 • dísztárgy doboz
 • poharas doboz
 • játékos doboz

 

Papírdoboz tervezés

A papírdoboz minden egyes típusához természetesen van standard méret és forma, azonban a legjobb választás, ha egyedi formával és mérettel látjuk el dobozunkat valamint egyéni grafikával a termékre szabva.

A papírdoboz tervezése természetesen a termék alapos megismerésével kezdődik el. A termék paramétereit, tulajdonságait, szemelőt tartva a megfelelő formát és anyagminőséget kiválasztva a hozzá tartozó optimális gyártási technológiát alkalmazva kialakítjuk a termék értékét növelő papírdoboz csomagolást!

 

Papírdoboz fajták

Stancolt doboz

Ez a fajta doboz csupán egyetlen egy darabból áll össze, hajtogatással.

Gyűjtő papírdoboz

A legtöbbet használatos dobozfajta. Használata után csak és kizárólag ragasztószalaggal zárják le alsó és felső részét, szállítása sík állapotban történik.

Fedeles papírdoboz

Nyitott tetővel rendelkezik, melynek külön fedele van. Nyitása egyszerűen történik, csak a fedelet kell mozgatni hozzá. Gyakran alkalmazzák vagy használják torták, ajándékok csomagolásához, amikor a meglepetés rögtön szembeötlik a fedél mozgatása után.

Egyéb kartondoboz fajták

Számos fajtája létezik még a papírdoboznak a fentieken kívül, melyekkel szembe találhatjuk magunkat a mindennapokban, akár tűzött vagy ragasztott kivitelben tetőfenék lapolt formájában. Kimetszett papírdoboz, vagy hűtésre szolgáló papírdoboz, valamint tartozékként találkozhatunk tálcák, fésűs rekeszekkel.

Kiegészítők

Minden olyan elemet ide sorolunk, melyek a doboz belsejében találhatóak, a különböző termékek elválasztásához, épségük megóvásához. Ezek az elemek lehetnek a rekeszek, él védők, betétek, válaszlapok. Leggyakrabban ezzel talán tojásvásárláskor találkozhatunk, mely a tojásokat válasza el egymástól.

 

Papírdoboz stílusok

A papírdoboz gyártás kapcsán is léteznek különböző stílusú irányzatok, mint az ÖKO termékeknél használatos natúr színű dobozok, vagy a gazdagon egyedileg színezett csomagolások. Ablakkal rendelkező papírdobozaink rendelhetőek fóliával és a nélkül. Manapság a matt hatással ellátott dobozok vagy a feltűnő gazdagon színezett dobozok a népszerűek, melyek luxushatást visznek a papírdoboz stílusába.

 

Papírdoboz készítés, design

A papírdoboz díszítése nyomtatással és festéssel érhető el a legegyszerűbben. A boltok polcain szereplő különböző élelmiszerek, tárgyak változatos rajzai, motívumai, rányomtatva az adott termékre a gyors felismerést segíti elő.

A gyerekek örülnek, ha felismerik a kedvenc állatfigurájukat a termék dobozán, így biztosabb, hogy azt a terméket fogják választani, melyen a kedvencük szerepel.

A felnőttek már komolyabb és más szempontok alapján is választanak, mint például a kreatív megjelenést, a minőségi munkát valamint a színeket is, melyet a termék tervezője készítésnél profin alkotott meg. Tehát a papírdoboz design elkészítésénél, formázásánál érdemes figyelembe venni a célközönséget, hogy kinek készül a doboz.
 

Papírdoboz ára

Általában minden papírból készített terméknél, így papírdobozoknál is megfigyelhető, hogy az ár nagyban függ a megrendelt darabszámtól, a felhasznált anyagtól és a színes nyomat felületétől. Forradalminak számító új online rendszerünk az egyedi grafikával ellátott, online elkészített papírdobozra azonnal árat számol. A rendszer figyelembe veszi a mennyiségi kedvezményt is. Tervezze meg egyedi papírdobozát, és rendeljen olyan mennyiségben, amennyire szüksége van. Nálunk az ajánlatra nem kell várni!

 

Papírdoboz vásárlás

A papirbol.hu-n már meglévő papírdoboz modellekből választhat és 3D programunk segítségével egyedi grafikai tervet alakíthat ki dobozára. A megszerkesztett papírdobozt az esetlegesen szükséges kiegészítőkkel együtt azonnal meg is rendelheti web áruházunkból.

Amennyiben az ön igényeihez megfelelő papírdobozt nem találja a modellek között, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítségére leszünk egyedi papírdobozának megtervezésében és legyártásában.