Papírból.hu

Alapanyag kérdések

2017.01.11. 08:51

Szín, vastagság, felhasználhatóság.

Ezek a legfontosabb kérdések, amikor tervezési feladatot kapunk.

Az alapanyag fajtáját mindig a felhasználás céljának megfelelően választjuk ki. Az alap funkció ugyanis egy doboz, display és egy bútordarab esetén is az, hogy az előre meghatározott terhelést kibírja. Ezért elengedhetetlen az az információ számunkra, hogy milyen súly tárolására, szállítására, és milyen egyéb funkciók betöltésére készül a termékünk.

Dobozok esetén a méret is sarkalatos pont.

Ha nagyon kicsi doboz, akkor nem lehet vastag hullámpapírból, mert nem lehet összehajtani. Ha pedig túl nagy a doboz, akkor nem lehet hófehér karton alapanyagból, mert az anyag túl vékony és nem lenne megfelelő a tartása.

Milyen fehér a fehér?

Az alapanyag színeinek különbözősége.

Minden alapanyagunkból rendelkezünk fehér alapszínnel, azonban két fehér alapanyag között akár több árnyalatnyi különbség is lehet. A kartonok színe közelebb áll a hófehérhez, amíg hullámpapírból találhatunk egészen szürkés árnyalatokat is.

Ezért fontos az ajánlat kéréskor, vagy a megrendelés során jelezni, hogy a natúr fehér esetén milyen fehér a kívánt színárnyalat illetve, hogy ez mennyire fontos szempont. Ugyanis az is előfordulhat, hogy az alapanyag adottságai miatt, tervezőink fehér fóliázást javasolnak. A fóliázás ugyan többlet költséggel jár, azonban a végeredmény biztosan az elvárt fehér szín lesz.